Alla inlägg den 23 april 2007

Av hemliga T - 23 april 2007 21:29

Har precis legat och lyssnat på Sonen när han ska somna. Hela magen och bröstkorgen häver sig, det rosslar och väser och rätt vad det är ser man hur det drar ihop sig vid halsen. Han har troligen förkylningsastma. Var uppe på barnjouren med honom tidigare i år och han fick andas kortison och grejer och blev bättre direkt. Eftersom jag har en massa allergier tyckte de att det var ok om vi ville ha med en inhalator direkt till sonen (annars ska man ha fått vara uppe tre gånger för att konstatera förkylningsastma). Jag tyckte dock (då) att det var bättre att proffsen fick ge honom det en gång till innan vi började försöka hemma, så jag sa att vi skulle ta det nästa gång det uppstod.


Och nu står man här, och vill inget annat än att få sätta en inhalator över näsa och mun på honom.


Funderade på att åka upp till sjukhuset, men samtidigt så somnade han ju nu, trots allt, och andningen lugnade ner sig... så vi bestämde att vi får vaka över honom inatt och åka om det blir sämre/om han vaknar. Att sitta på jouren en hel kväll/natt är ingen höjdare för varken honom eller oss. Vi får väl se hur det går.


Annars var tanken att jag ska jobba imorgon... Vi får väl se hur det blir med det. Vet att sambon är fullt kapabel (förmodligen mer kapabel än jag) att ta hand om sjukhusbesök om det är det som krävs, men samtidigt vill jag vara med, få hålla handen och kramas när det är jobbigt. Hoppas att vi inte ens behöver fundera på det, utan att Sonen blir bättre utan inhalering och sjukhusbesök. 

Av hemliga T - 23 april 2007 07:44

Ett tips till alla småbarnsföräldrar: Säg aldrig, och jag menar ALDRIG "Nu är det så skönt, för Sonen har inte varit sjuk på flera veckor!"  Om du råkar säga något sånt kan du nämligen räkna med VAB dagen efter. Jag tror det är statistiskt säkerställt faktiskt. :)


Jag undrar vad vi ska hitta på idag. Känner inte för att gå ut och leka av oss i det här vädret. 12 timmar tecknat kanske, tills det är dags att lägga sig för natten. Kan man få en 2-åring att dricka varmt te med honung? Eller räcker det att jag ger honom honung på sked? Eller, små barn ska ju inte ha honung. Stackars host-pojken. Han får så ansträngd andning när han är förkyld, varje måltid blir en kamp mot andningsbesvären. 


Lika bra att inleda operation myspys. Ha en bra dag! 



Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<<
April 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards