Alla inlägg under maj 2007

Av hemliga T - 28 maj 2007 18:13

Idag hade vi tänkt grilla korv, men det regnar och är så trist ute, så vi har kommit på den perfekta regnmaten - soppa.


Min nya favorit är en påssoppa, Knorr Golden Chantarelle Extra med Croutons, d.v.s kantarellsoppa med krutonger. Hittade även såna där baguetter som man ska värma i ugnen, så att vi får varmt bröd till soppan. Mmmums.


Dags att sätta fart så att resultatet av min proffsmatlagning står på bordet när Sambon kommer från jobbet.

Mat
Av hemliga T - 28 maj 2007 08:19

Det blev Brokeback mountain som meningslöst TV-tittande igår. Jag har väntat på att den ska komma upp på Canal Plus, så när jag insåg att den gick igår var kvällsschemat spikat. Jag vet att jag är några år sen med recensionen av denna film, men jag måste ändå skriva några ord.


Den filmen var konstig! Egentligen tyckte jag inte den var så bra. Men jag höll mig ju vaken, så den måste ju intresserat mig på nån nivå. Och nu ett halvt dygn senare finns den där i bakhuvudet. Alltså berörde den mig där inne. Konstigt. Det måste vara en intelligent skapad film, som kan vara lite småtråkig och utan mycket effekter som ändå fått så mycket publicitet. Det kan inte bara handla om att det är två män som kysser varandra i filmen. Eller, jo, kanske? Det kanske räcker för att få folk att höja på ögonbrynen.


Idag funderar jag på att se "Elizabethtown", ett romantiskt drama. Före det kanske jag ska jobba lite. Och hämta Sonen från dagis. Leka lite kanske. Säkert titta på Bolibompa. 

TV
Av hemliga T - 27 maj 2007 17:02

Roliga jag. Knäppa jag. Har fokuserat så mycket på att ge "hintar" till Sambon om att det är mors dag snart den senaste veckan, att jag har glömt att fixa nåt till min egen mamma. Smidigt. Särskilt med tanke på att hon var här idag. Snyggt jobbat.


Fixade i och för sig en present igår men då var hon med i affären, ganska beige uppvisning. Jaja, sånt är det.


Fick hur som helst den bok jag ville ha av Sonen, han kom och lämnade den till mig imorse. Slängde den i soffan bredvid mig, faktiskt. Kanske ska vara glad att jag inte fick den i huvudet. :)


Bäst idag har dock varit följande två events:

1) När jag kom upp (ner) imorse och Sonen (som varit uppe i 2 timmar med mormor och morfar) kommer springande mot mig och kramar mig och är jätteglad att se mig. Sitter sen och kramar mig en lång stund innan det är dags att köra med morföräldrarna igen.


2) Sonen har sovit i 1,5 timme (vilket är 30 min mer än han ska sova) och jag lyfter upp honom för att väcka honom. Han gosar in sig i min famn och vi somnar båda två sittande i solstolen och sover tillsammans i en timme. Sååå mysigt att ha sin sovande son i famnen. 


Vi har även passat på att fika och gå en promenad, jag och Sonen, medan Sambon använt dagen till golf. Första gången på nästan 2 år, så det är väl egentligen på tiden. Får se vad resten av dagen har att erbjuda. Troligen bolibompa, mat, en långdragen nattning (eftersom Sonens totala sovtid blev 3 timmar, innan jag efter ett flertal försök fick liv i honom) och förhoppningsvis lite meningslöst TV-tittande med nåt snacksande.


Vi pratar om att använda skattepengarna som kommer i juni till en ny dator och lite annat så att vi får till vettiga arbetsstationer till oss båda. Det skulle innebära att jag kan fokusera lite på alla våra foton och få till bra fotoalbum i framtiden. Vi har drygt 1,5 års digitalfoton som måste gås igenom, det lär ta sin lilla tid. Jag är av den gamla skolan som trots allt vill skriva ut lite foton och skriva om det som hänt, så det ska bli kul när jag kan ta tag i det. Då kanske det blir mindre meningslös TV och mer dator. Trots allt ett jämnt flöde av fyrkantiga ögon, med andra ord. 

Av hemliga T - 27 maj 2007 14:50

Sitter och läser lokalblaskan och ser hur "Mopedrally störde trafiken" igår. Så mycket som 100 mopedister hade träffats för att köra genom stan, och störde trafiken eftersom de ignorerade trafikljus i sitt åkande.


De åkte genom stan, verkar inte som de åkt så jättelångt. De är typ 15-17 år. De skadade ingen, vad framgår av tidningen. Jag såg dem och tyckte de var rätt söta på nåt sätt.  Vet inte om jag tyckte det var så farligt. Det måste finnas väldigt många dummare saker ett hundratal ungdomar kan komma på att göra.


Jag antar att moppegängen ligger mig varmt om hjärtat på grund av mitt lantisursprung. Personligen hade jag egna små fotpinnar på pojkvännens trimmade moppe. Så romantiskt. 

Av hemliga T - 27 maj 2007 11:42

Har lite liv (utöver mitt vanliga) och ramlar ner från 49e till 99e plats på mest aktiva bloggarna. Betyder det att jag har lite för mycket tid i vanliga fall? Antar att det handlar om prioriteringar. Nu när jag vant mig vid att blogga måste jag säga att jag saknar det de dagar jag inte hinner med. Det får mig att tänka tillbaka på åren då jag var duktig att skriva dagbok, det är bara att det här går fortare (ja, jag skriver fortare på dator än för hand) och finns tillgängligt på ett annat sätt.

Av hemliga T - 26 maj 2007 23:00

Idag har jag gjort två saker jag inte gör så ofta.


Gå på stan

Eftersom både jag och Sambon jobbar centralt fixar vi ofta våra ärenden på vardagarna. Därför är det sällan vi åker ner på stan på lördagar. Tycker mest att det är knökat med folk och blir stressade. Fick i alla fall ett par nya skor till Sonen och äta goood hemlagad glass. Mumsigt! Mamma och pappa fick tag i en stereo så jag tror att vi alla var ganska nöjda efteråt.


Gå på fest

På kvällen bar det iväg till baluns (nåja, mingelparty?). Det var trevligt och väldigt god mat, jag ska komma ihåg var de hämtade maten ifrån ifall det blir aktuellt med catering-mat för framöver. Tyckte att det var dags att röra oss hemåt vid 2330 och tog samma buss som alla andra pensionärer som tycker staden blir osäker vid tolv... ;)


Måste dock erkänna att jag trivs med att vara pensionär... det var mysigt att åka hem och varva ner med lite TV innan jag somnade. Det finns inget skönare än att ta av feststassen och sätta på mysbyxor och sjunka ner i soffan med ett glas vatten. Och godis. Livet är gott.

Av hemliga T - 25 maj 2007 23:00

Idag har jag inte fått många saker gjorda, på jobbet. Kom dit rätt tidigt i och för sig, men fick liksom inte tummen ur. Det var kaffe som skulle kokas och frukost som skulle fixas till alla på jobbet (det var min tur) och sen var det nästan lunch, men innan dess skulle jag på massage.


Mmm, massage, härligt! En timme senare sprang jag förbi systemet för att fylla på våra förråd. Beställde en box av nya favoritvinet från Robert Mondavi


Fick lite gjort på eftermiddagen och sen drog jag och hämtade Sonen. Sambon satt i möte och kunde inte vara med och hämta, så jag blev lite låg. Fredagarna är liksom heliga, vi lämnar och hämtar ihop och så börjar våra helger. Men inte denna helgen. Sonen började gråta så fort jag nämnde att vi skulle åka till affären, så jag ändrade våra planer och började städa och greja. Sambon kom hem och fick sticka till Maxi som dagens straff. Två timmar senare kom han hem och vittnade om tokiga "lönedagsköer". Hemma fann hann min mamma och pappa som hade hunnit komma hit före honom.


Åt hemlagade och hemgrillade burgare och spelade lite poker. Sen var den denna dagen slut. 



Av hemliga T - 24 maj 2007 22:30

08:15 Utvecklingssamtal

Dags för Sonens andra utvecklingssamtal på dagis. När man är två år slipper man vara med på sitt utvecklingssamtal. När man är två år berättar "chefen" hur bra man är på det mesta och vilken glädje det är att ha att göra med en. Att man är nyfiken, aktiv men ändå har förmågan att sitta still och har bra motorik. Sånt där värdesätts inte när man är 30. När man är två år får man konkreta exempel på roliga / bra saker man gjort och om det är något man bör jobba med.


Vi var såååå stolta när vi gick ur det där rummet, vilken boost. Den varade i 20 sekunder tills vi kom in i det rum där Sonen var och han blev jätteglad och trodde det var dags att gå hem. Sonen bröt ihop när vi gick och hans blick när vi gick ut genom dörren är så himla jobbig att ha med sig, även om man vet att hans dag kommer vara jättebra.


12:15 Promenad

Tog en lunchpromenad själv idag, jisses vad snabbt man går när man inte har nån att snacka med. Duktigt oxå att komma iväg utan att det är någon annan som drar i mig. Kände mig så stolt och glad och nyttig.


15:30 Hemåt

Hämtade Sonen på dagis och gick hem och började städa, diska, laga mat, baka kaka. Klockan 17:30 kom en av våra kompisar och lekte med Sonen en stund tills Sambon kom hem med hennes sambo. Då lekte de med Sonen medan vi fixade maten och vi åt och hade trevligt. Kul att kunna träffas på en vardag, istället för att fylla redan uppbokade helger med mer. Det funkar ju faktiskt, man hinner med rätt mycket prat.


22:00 TV (trodde jag)

Satte mig framför TV och dator när gästerna gått hem, för att blogga och kolla på nåt innan jag skulle sova. Fick tokont i magen och spenderade inte resten av kvällen i soffan. Hatar min idiotmage som inte klarar av att äta god mat och kaka utan att balla ur. Irritation!

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards