Alla inlägg under maj 2007

Av hemliga T - 17 maj 2007 19:32

Kollade just på Expressens nättidning och hittade en sjuk nyhet:


En kille har kört sin 2-månaders bebis i micron, i minst 20 sekunder.

"Enligt 19-åringens egen förklaring blev han frustrerad över att han ansvaret för babyn, och därför lade han henne i mikron."



Öhh... GAH. Vad gör en sån snubbe när han blir riktigt arg?



Av hemliga T - 17 maj 2007 18:21

En av baksidorna med att ha barn är när enda alternativet vid blöjbyte är att ställa Sonen i badkaret och duscha av honom. Tur att Sambon inte hunnit iväg till Pokerkvällen, så att jag slapp ta hand om det ensam.



I övrigt idag har jag och Sonen varit hos våra bebbevänner och lekt och ätit. Idag var vi fyra av fem, där en av de andra är Sonens bästis från dagis. Har egentligen bara hunnit med det idag, förutom att äta och... ja... byta blöja. Nu är det Bolibompa och säkert lite Ice Age, sen håller jag tummarna för en snabb nattning varpå jag kan a) ta tag i mitt liv och hus eller b) poppa popcorn och slå mig ner framför TVn. Vi får se vad det blir. Lite av varje kanske. Spännande va? :)

Av hemliga T - 16 maj 2007 20:03

När jag var på första anställningsintervjun frågade han om jag inte har nån hobby. Jag förnekade alla hobby-aktiviteter och flummade nåt om promenader, familj och böcker. Här kommer sanningen: TV är min hobby. Det har alltid varit så. Filmer också, förr, när jag hyrde ut filmer, då var det ju lättillgängligt, men nu är det framför allt TV.



Då snackar vi inte djupa intellektuella program som... ja jag vet ju inte vad de heter eftersom jag inte kollar på dem... :) Nä, min lista består mer av program som:

  • Tack gode Gud (Tittar jag på just nu)
  • Oprah
  • (Alla varianter av) CSI
  • Criminal minds
  • Roomservice
  • Så ska det låta
  • Gilmore Girls (läste att det ska sluta nu!?!?!)
  • Bonde söker fru...



Det är så skönt att slappa framför TVn och få flina lite åt meningslös underhållning. Sånt där som man kan ha och vara utan, men trots det så väljer jag oftast att ha det, genom att spela in det på mediaservern, så kan jag välja helt själv när jag ska kika. Det är bra grejer, för en TV-nörd.

TV
Av hemliga T - 16 maj 2007 17:53

Idag är det dags för premiär för hemmagjord tzatziki. WEEH. Har haft ingredienserna (de oerhört komplicerade) hemma ett tag, men det har liksom inte blivit av. Men nu är gurkan på avrinning och saltning, sen är det bara att gotta ner yoghurt, peppar och vitlök. MUMS!


Det kompenserar för det faktum att vi tog fram vanliga kotletter ur frysen istället för karré... Hur torrt blir inte det på grillen? :( Trist. Hoppas Sambon får till nåt bra.



Sonen vägrar äta mat så det blir smörgås för hans del. Knäckebröd med smör och bubbelvatten. Lyxmiddag som han valt själv, så han är nog oxå nöjd.



Nu är det lååånghelg! YEY! Ska gå och fixa nåt att dricka tror jag.

Mat
Av hemliga T - 15 maj 2007 19:44

Idag har jag hållt i en utbildning. Det var länge sedan sist, så det kändes lite pirrigt. Det är alltid svårt att veta hur mycket som går in och om man håller det på rätt nivå. I övrigt känner jag inte att jag fått så mycket gjort på jobbet, skrivit några dokument och ett PM till styrelsen. Jag antar att det inte är så illa. Särskilt inte med tanke på att jag kom till jobbet 1030.



Före jobbet hade jag nämligen varit på Sjukhuset med Sonen. Han är med i en studie och detta var sista mötet för hans del. Hoppas de kommer fram till bra grejer. För oss har det i alla fall varit bra. Visst, vissa tycker det är otäckt att vara med i studien eftersom de tar blodprov och andra prov på barnen, men samtidigt tror jag inte han kommer hålla det emot oss när han blir stor. Han var väl inte jätteglad när de stack honom, men han hade ju haft bedövningsplåster på, så han var nog mest arg att de höll fast armen.



Ja... sen på eftermiddagen gick vi och fick info (läs mutvin och försäljningstrick) från ett försäkringsbolag. Mutor eller inte, jag tyckte det var trevligt och intressant. Dessutom är chansen att skippa 2 timmars jobb och istället få dricka vin inte något jag missar. :)



Kommer hem oroväckande oberörd av 3 snabba glas saft(vin) och sitter nu och kikar på Maja (Ice Age) med Sonen. Varje gång vi tittar på den försöker jag förstå varifrån han fått att man ska kalla filmen Maja. Det kanske kommer fram nån gång... det lär ju inte vara sista gången jag ser den.



Borde ta honom i säng snart.. han ska bara få äta upp sin ajaj-smörgås (rostade macka). Efter det blir det nog TV för mig. Kanske en snabbspolad melodifestival... fast jag vet ju hur det gick... så hur intressant är det? Nä, det får nog bli nåt annat i kategorin lättsam "underhållning".  

Av hemliga T - 14 maj 2007 22:25

Har spenderat ett par dagar i månaden med VAB (vård av barn). De senaste veckorna har dock varit friska (vilket man ju som sagt aldrig ska säga...). Idag när jag kom och hämtade på dagis möttes jag av skylten:


"Nu har vi barn med:

  • Vattkoppor
  • Springmask"



Wohoo! Eller nåt. Jag har redan pluggat på om Vattkoppor och måste väl erkänna att en vecka VAB om ett par veckor skulle kunna funka. Förutsatt sol ute. ;) Men springmask. Nej. Usch. Jag vet inte. Det kan nog vara, för min del. Eller vad sägs om beskrivningen "Barn återinfekteras ofta av sina egna maskars ägg, om de stoppar fingrarna i munnen efter att tidigare ha kliat sig i stjärten." Urk. Don´t go there! Jag kanske vet vad som händer men låt mig för Guds skull slippa tänka på det... :)



Jag har hört om folk som mest ser saker i bilder. Dvs om de får något beskrivet för sig så bildar de en bild för minnet (vilket i vissa fall är värre än för oss som har t.ex siffer/textminne, eftersom det senare inte är så grafiskt). Hur som helst, jag ber om ursäkt för de av mina bloggläsare som ser i bilder, med tanke på stycket ovanför. För er skull hoppas jag även att ni missade "dokumentären" på 5an igår. (Ja, självklart pratar jag om "Den perfekta penisen"). Jag lyckades zappa dit och komma in precis vid THE Moment när snubben plockar fram sin... best??? JEEEEZ, vad var det där om!?!?! Nån som vet? Tack för den sexlustdödaren, effektivare än något piller i stan. 



Nä. Usch. Idag ska jag kolla TV-listan innan jag börjar nattzappa. Alternativt lämna TVn avstängd. Men lik förbannat ser jag det där ... eländet framför näthinnan. Om jag inte var en sån som "kom ihåg i bilder" tidigare har jag nog blivit det nu.  




Av hemliga T - 14 maj 2007 18:05

Insåg nyss att jag ofta väljer det enkla före att engagera mig ordentligt i Sonen. Dvs vill han kolla på TV/DVD är jag snabbt där och sätter igång nåt för att sen kunna städa undan, diska, laga mat... blogga...



Idag bestämde jag dock att vi inte skulle se nån TV före kl 18. Så vi har lekt, sparkat boll, spelat innebandy, pusslat, läst och busat. Jag vill egentligen att Sonen ska aktivera sig själv och vilja leka med sina leksaker utan att vi måste vara med, men att leka tillsammans ger en mysig stund för både mig och honom. Det är då man interagerar och får de goaste skratten. Och det är ju riktigt roligt.



Men sen... när det kurrar i allas magar, så är det ju perfekt att Bolibompa börjar så att vi har halvtimmen att laga mat ... så nu är det dags för mig att ta tag i just matlagningen.


Dagens meny: Stinas örtkyckling, sallad, bröd och så lite pasta till Sonen.

Av hemliga T - 13 maj 2007 21:27

Nu kan man få veta lite mer om Hemliga T. Jag har nämligen varit inne på www.vuxenpoang.com och här är mitt resultat:


Hemliga Ts vuxenpoäng är: 25,4


Min ålder borde vara 49,7 enligt Sveriges Vuxenpoängsstyrelse (men jag är ju 28!?!? GAH)


Mitt test visade "att du måste tagga ner lite. Du är lite för mogen för din ålder. Kanske dags att sluta använda ICA-kortet (nej, aldrig!) eller sälja bilen (ja, eller hur!?) eller varför inte beställa en resa till Kos? (Jo så att jag får känna mig som en mormor och inte bara mamma)."


Fick lite Tips på vad jag ska göra för att sänka min vuxenpoäng:

  • Börja dricka öl (Blä!).
  • Åka till Hultsfredsfestivalen (Nja).
  • Flytta ihop med några kompisar (Poppis i familjen).
  • Ge mina krukväxter till grannen (Kanske en bra idé?).
  • Sälja bilen (Oerhört korkad idé).

Jag kom på en egen! Att acceptera att jag är en liten trött surkärring?

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards