Alla inlägg under juni 2007

Av hemliga T - 4 juni 2007 10:06

Kl 05:15

"Mammmma, basssssaaaat" hörs det från Sonens rum, varpå han börjar snyfta. Jag tvingar mig upp ur sängen och byter en blöja. Tar med mig Sonen till vår säng och efter en stund somnar vi båda om.


Kl 06:15

Klockan ringer och jag ska gå upp och duscha. Eftersom jag hade planerat långdusch snoozar jag inte, utan räknar med att gå upp direkt.


Kl 06:45

Vaknar. Kastar mig upp ur sängen och in i duschen för en snabbdusch. Går in till Sambon och Sonen som fortfarande sover. Säger att vi behöver gå ner och äta frukost och Sambon svarar att han stannar hemma, han är sjuk.


Kl 07:15

Har fått liv i Sonen och fått med honom ner till frukostbordet. Sambon kommer ner eftersom jag en stund tidigare sagt att "du får i alla fall gå med honom till dagis". Tittar på Sambon och omvärderar situationen, han kan ju inte gå till dagis och smitta ner alla.


Kl 07:45 

Nu skulle jag varit med bussen för en kvart sedan. Istället plockar jag ordning i köket och sliter fram kläder till Sonen. I normala fall borde vi ta på oss skorna ungefär nu...


Kl 08:00

Nu skulle vi varit på dagis men istället står vi och säger hejdå till Sambon och börjar vår promenad mot dagis, inte jättesena trots allt. 


På dagis kommer jag fram till att Sonen nog måste ha solskyddsfaktor på sig, det hade jag missat att smörja in på morgonen. Kladdar ner hoom, får en snorig kram (jaha, det var den tröjan det) och säger hejdå. Torkar av tröjan så bra det går och hämtar bilen.


Nu sitter jag på jobbet och livet har kommit ikapp mig, kan man säga. Jag är så jäkla trött. Det är så där så att jag bara vill blunda, bara en stund. Kommer nog tycka synd om mig typ hela dagen.  

Av hemliga T - 3 juni 2007 19:55

I förmiddags gjorde jag det igen. Rensade ute vid lekplatsen. Jag och Sambon har bestämt att vi ser till att fortsätta hålla ordning på den halvan som vi gjorde ordning för några veckor sedan. Får se hur resterande halva kommer se ut om några månader. Vi skulle säkert kunna ta hela, men vi är typ 10 hus som ska hålla ordning tillsammans, så jag tycker och hoppas att någon mer kan engagera sig. Jag tycker ju egentligen inte ens att det är roligt, så jag vet inte varför jag tycker att det är roligare att fixa där ute än i vår egen trädgård. Märkliga jag. Kanske för att det inte är något tvång? Jag vet inte. Min hjärna funkar kanske inte som alla andras, helt enkelt.


Familjen är förkyld så det räcker och blir över, framför allt Sambon. Mitt halsonda började inte förrän nu på kvällen.


I övrigt har det varit en ganska normal söndag. Vi har lekt, läst, kollat TV, solat (brände mig), tvättat och vindtorkat kläder. Jag borde nog inte hänga ut kläderna med tanke på hur allergisk jag är, men det är så himla härligt med vindtorkade kläder - de luktar så gott. Dessutom tar det inte 24 timmar för dem att torka.

Av hemliga T - 3 juni 2007 07:46

Nu får jag snart väcka Sambon och gå och lägga mig en sväng. Det ska bli skönt att få sova en stund. Sonen vaknade vid 0615, sedan dess har vi pusslat och kollat barnprogram. Han ville inte ha frukost, vilket är ovanligt, men jag har suttit och läst och ätit lite. Det har varit en rätt mysig morgon, om det inte vore för det faktum att det känns som att den började alldeles för tidigt.


Jag undrar vad vi ska hitta på idag, sen när jag vaknat. Det är väldigt fint väder, så vi lär väl gå ut en sväng. Kollade precis SMHIs femdygnsprognos och de säger att det ska bli runt 20 grader idag och fyra dagar framåt. Härligt. Sommar på G!

Av hemliga T - 2 juni 2007 23:07

28,5 år gammal fattar jag inte att det kanske inte är så smart att öppna en vinflaska med Sambon, låta honom ta ett glas och sen fortsätta själv framför TVn. Vad hände?


Nu sitter han här och skrattar medan jag trycker delete mellan varje stavelse. Suck. Jaja, man ska alltid roa nån.

Av hemliga T - 2 juni 2007 14:52

... t.ex om man har ruskigt trevligt en kväll och får för sig att det är helt ok att vara uppe till 2 på natten... Då får man acceptera att man får fyra timmars sömn och sen har en son som vaknar sin vanliga tid. Som tur är har vi en son som fortfarande sover på dagen, så jag sov en stund med honom.


Det är finare väder idag, jag antar att man bör gå ut och njuta, men jag är lite för trött... men vi bör nog tvinga ut oss snart ändå.


Gäsp. Ikväll ska visst Sambon kolla på fotboll. För mig blir det nog sängen, Sommarkryss, snacks och kanske en bok innan jag somnar.  

Av hemliga T - 1 juni 2007 17:50

Dagen började ju speciellt, med att Sonen fick tvångsduschas med mig eftersom det hade hänt en väldigt omfattande olycka, utan att vara alltför detaljrik. Det är dock helt underbart med en son som skriker lungorna ur sig när man duschar, men sen sitter man vid frukosten 15 minuter senare och frågar om det var mysigt att duscha med mamma och Sonen svarar "JAAAA!". Undrar hur tidigt de greppar ironi? ;)


Det har inte varit någon direkt märkvärdig dag på jobbet, dessutom har det regnat HELA dagen, inklusive under lunchen när jag och kompisen sprang och kollade på kläder, köpte vin till ikväll och lunch till mig.


Jag och Sambon hämtade Sonen och sen åkte vi till Leksaksaffären för att köpa present till 1-åringen som vi ska till ikväll. Det var svårt att välja, men till slut blev det bra. Sonen fick ett pussel, för hans gammel-mormor hade skickat pengar som vi beslutade att han skulle få ett pussel för. Han fick bära pusslet själv till kassan och lägga upp det till kassören. Han är verkligen duktig när det gäller att acceptera att stå i kö och allt annat som egentligen är självklart, men man ser så ofta familjer där det inte verkar så självklart. Jag var hur som helst väldigt stolt över min lilla handlande pojke som än en gång bevisat att han inte är en liten bebis längre.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards