Alla inlägg under juni 2007

Av hemliga T - 27 juni 2007 22:03

Nu är det bara 12 avsnitt kvar av Gilmore Girls. Sen är serien slut, finito, inget mer. Jag är inte säker, men jag tror, känner det som, att jag kanske har sett mer eller mindre alla avsnitt. Nästan från början har jag undrat vad det är som håller mig fast. Det händer inte så mycket. Kanske är det det som är grejen, att det är inget extremt... det skulle kunna hända... mer eller mindre. Problemen som tagits upp har känts relevanta.


Samtidigt känns det då konstigt att säga att jag på ett sätt är glad att det tar slut. Men det är som med Ed, som gick för nåt år sen... det var också en sån där serie som jag inte kunde släppa men som behövde ta slut. När det känns som att den inte kommer vidare, egentligen.


Nu ska jag hur som helst njuta av kommande 12 avsnitt. Hoppas de visar alla så att de inte får för sig att göra säsongsuppehåll mitt i.  

TV
Av hemliga T - 27 juni 2007 20:48

Dagens bra är "Den stora svenska möbelaffären som man förknippar med just gula blockbokstäver på ett blått hus". Vilken toppenaffär! Var och köpte nya saker till jobbet:

30 mattallrikar

55 assietter

36 glas

runt 10 förpackningar servetter


Allt för runt 1700 kr. Det är ju nästan löjligt. Det innebär, att om man helt hypotetiskt ska anordna ett bröllop och bestämmer sig för att vara i ett rent a tent... kan man lägga till typ 40 kr per kuvert för att alla gäster ska få dricka ur likadana glas, äta på likadana tallrikar osv. Häftigt tycker jag. Mindre drastiska beslut kan vara att byta sitt eget vardagsporslin typ en gång om året (om man nu vill det) utan att det kostar skjortan. Det gillar i alla fall jag.

Av hemliga T - 26 juni 2007 22:45

Har visst inte levererat nåt bra på några dagar... då kunde man ju tro att jag har samlat på mig lite och kan skriva en lång lista... men faktum är att det står helt stilla. Jag gör ett försök. Får jag till en punkt brukar jag komma på fler av bara farten.


  • Tar mig igenom dagarna snabbare tack vare min kompis på jobbet. Vi kanske inte är de effektivaste brudarna, men vi har trevligt. :)
  • Sonens spontana puss när vi spelade la ut brickor på Blokus.
  • Sambon la Sonen när jag var tvungen att jobba.
  • Fick skjuts hem av kompisen så jag slapp ta bussen.
  • Fick låna pengar när jag glömt visa-kortet hemma.
  • Fick komma till tandläkaren fast jag var 20 min sen (och det var ok att jag betalar imorrn (visa-kortet fortfarande hemma)).
  • Jag hade visa-kortet i slit-o-släng-jeansen, inte i de jag tvättade igårkväll.
  • Alla tycker inte jag är galen när jag köper rött papper (billigt) som jag ska spara till när det är dags att göra julkort.
  • Jag går och lägger mig innan 23 och kan därmed läsa nån rad innan jag däckar.
Av hemliga T - 26 juni 2007 20:08

Wooohoo, nu är det sommar på riktigt för idag är dagen D då "Morden i Midsomer" kör igång igen. Perfekt väder är det också, det regnar och vi kan gosa ner oss i soffan med popcorn och tända levande ljus. Mysigt!


Den enda missen är att det är exakt samtidigt som mitt heliga Gilmore Girls, men som tur är har vi ju mediaservern där vi kan spela in.   

TV
Av hemliga T - 26 juni 2007 16:42

Snacka om att vara världens virrigaste tjej. 


Går ner på fika (en på jobbet fyller 30) kl 1500. Sitter kvar och pratar och fikar en bra stund. Tar med en extra kaka upp, eftersom de var så himla goda. Kollar slött min mobil (vilken dessutom legat i fickan hela fikat) och har ett missat samtal, som jag ringer upp. Anar att det har med tandläkaren att göra, jag skulle varit där 1530 och klockan är 1544. De är schyssta och låter mig komma dit.


Har legat på britsen i några minuter när jag inser att visakortet är hemma i jeansen som jag hade till affären igår. WOHOOO.


Så, dagens moraliska problem:
Ska jag a) försöka börja prata när hon har en sån där snurrsug, en dammsugare och en fil i munnen på mig, eller
b) spela dum när jag kommer till kassan?


Jag valde b), så nu får jag komma dit imorrn bitti och betala. Men vad dum jag känner mig. Värsta virrpannan! Som dessutom inte hann borsta tänderna före besök hos tandläkaren - tror inte det hänt förut. Det hör liksom till att man ska lukta flour och fräscht... inte äppelkaka och te. Det var nästan så jag inbillade mig att hon såg sockerlagret ligga på emaljen. Det var därför hon fick jobba så hårt med slipen, o tandborsten/putsen... och tandtråden. En total genomgång helt enkelt.

Av hemliga T - 25 juni 2007 17:00

Inte trodde jag när jag skulle skriva detta inlägget att det skulle bli ett inlägg om särskrivningar.. men här kom ett ord (två?) som jag faktiskt är lite osäker på. Jag ber på ursäkt från början till alla särskrivningspoliser.


Hur som helst, vad det skulle handla om är hur svårt jag har att hålla käften om vissa saker. Jag berättar liksom om allt, för många. Det där med privat verkar inte vara min grej riktigt, när det gäller vissa saker.


Exempel: Häromdagen berättade Sambon att nån frågat om vi ska sälja bilen snart. Inte ens aktuellt, eftersom jag älskar vår bil och inte har någon annan bil jag är direkt sugen på (tror Sambon tycker som jag). Men ändå surfar jag runt efter bilar och berättar för mina vänner om det... så idag på prommisen sa min kompis att hon pratat med sin sambo om det och han tyckte inte att vi skulle sälja bilen eftersom vi verkar gilla den så mycket. Hmm.... helt plötsligt blev det så stort på nåt sätt. Och då är det ju ett ganska töntigt exempel.


Inte som att berätta om släktbekymmer, tankar om fler barn, bröllop, förlossning (vilket iofs ALLA berättar om) osv, som jag också släpper ifrån mig till höger och vänster. 


Det enda jag hållt någorlunda hemligt i livet är väl jobbsökandet och vad som händer och inte händer i sänghalmen. Det är ju tur att man kan ha några spärrar i livet.

Av hemliga T - 25 juni 2007 16:32

Dags att sammanfatta förra veckan och de kanske mindre lyckade besluten jag tog... som jag minns.

Måndag: 1 muffin för att fira kompisens födelsedag. 1 muffin på väg hem från jobbet för att jag var hungrig.

Tisdag: Kladdkaka och glass hos kompisen, för att fira födelsedagen, på riktigt.

Onsdag: Popcorn för att det var synd om mig att vara ensam hemma.

Torsdag: Lite godis på dagen och en glass på kvällen. Vin.

Fredag: Kaka, kladdkaka och grädde. Vin.

Lördag: Glass, godis. Popcorn. Vin.

Söndag: Glass. Popcorn. Choklad. 


Antal lunchpromenader: 0.

Antal andra promenader: Nån kanske?

En cykeltur.


Resultat på vågen imorse: +0.4 kg. Ett under att det inte var mer, nu när jag kollar igenom ovanstående. Det knäppa är att för mig är det där inte ens vidare extremt.


Idag har jag i alla fall tagit mig i kragen och tagit lunchprommisen på en halvtimme. Hoppas vi kan få till några till den här veckan, det finns potential för det.  

Av hemliga T - 25 juni 2007 16:28

Jo.. jag hittade ju nåt att titta på till slut, igår. Bestämde mig för att en lagom film kanske kunde vara King Kong. Den började 21 och det var ju bra för då hann jag lägga Sonen och poppa popcorn...


Efter en timme började jag fråga Sambon varför de var ute i havet och åkte på en båt, utspelade sig inte den där filmen i New York eller nåt? Sen fortsatte jag undra ett tag, tills Sambon kollade på IMDB och såg att den är runt tre timmar lång. Så vi tittade på en halvtöntig film ända till tolv. Långt efter borde-lägga-sig-tid för mig. 


Men popcornen var goda. Och chokladen. Och Ramlösan. Måste ju trots allt hålla mig vaken på nåt sätt.  

TV

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards